dinsdag 31 augustus 2010

Lekker creatief

Ik ben weer lekker creatief geweest. Nu de kids weer naar school gaan en ik niet hoef te werken, ben ik weer aardig aan de slag geweest. Ik heb een 5-tal kaarten gemaakt, voor diverse doelgroepen. Ik heb een aantal leuke digi's gekregen, waar ik lekker mee aan het stoeien ben geweest.Deze beide baby kaartjes zijn met hetzelfde papier (basic grey- bitter sweet) gemaakt, maar door een ander afdrukje en andere bloemetjes te gebruiken, wordt het resultaat toch heel anders.Ook dit kaartje is met een paperpad van basic grey gemaakt, nl. Capella. Ik combinatie met de vlinder is het een leuk kaartje geworden voor de oudere generatie.
Deze beide digi's heb ik ingekleurd met distress inkt op canson aquarel papier. Ik heb een hele zoektocht gehad om een goede printer voor distress te vinden. Maar met wat hulp van een mede hobbyiste heb ik een goede printer kunnen aanschaffen. Mijn printer afdrukjes vlekten steeds bij het inkleuren met distress inkt, waardoor het resultaat niet mooi werd. De inkt van mijn oude printer bleek op pigment basis te zijn, als dit in aanraking komt met water loopt het uit. Nu heeft Epson printerinkt wat 100% watervast is en na een test heb ik zo'n printer gekocht. De afdrukjes zijn erg gedetailleerd en zijn goed in te kleuren met distress. Ik moet het inkleuren met derwent i.c.m. deze printer nog uitproberen, maar dat zal ook wel goed zijn denk ik.5 opmerkingen:

Annemarie zei

Erg mooi gemaakt Geertje!
groeten Annemarie

Hetty zei

Nou je bent lekker bezig geweest en wat
en mooie kaartjes zijn het geworden

gr hetty

Welmoed zei

Prachtig zijn je kaartjes, Geertje!
vr. gr. Welmoed

angelique zei

Stuk voor stuk schitterende kaarten heb je gemaakt! ziet er super uit allemaal! gelukkig voor je dat je nu de juiste printer hebt gevonden zeg!!

Jolita zei

Wat zijn ze prachtig!! Erg mooie kleurcombinaties en superleuke stempels.
Ik heb ook een epsonprinter en ben erg tevreden. Ook met derwent gaat dat prima.

Groetjes,
Jolita