maandag 30 april 2018

Hoera een baby

Hallo allemaal,

Jullie kennen vast allemaal de leuke nieuwe Dendennis snijstencils al. Dendennis is bekend geworden vanwege de prachtige haakpatronen, maar heeft nu ook voor de kaartenhobby een geweldige lijn uitgebracht. Designpapier, cardstock, snijstencils en zelfs een prachtige opbergmap zijn onmisbaar in de collectie. Ik ben vandaag aan de slag gegaan met discoball.....een super leuke giraf die je voor vele gelegenheden kunt gebruiken. Met het mooie zachte design papier van Mery, maak je er in een handomdraai een leuk geboorte kaartje van.


Ik heb de giraf uitgestanst uit wit cardstock en vervolgens met een applicator bewerkt met distress oxide. Na het op kleur brengen van alle kleine onderdelen heb ik hem in elkaar gezet.
Voor de ballonnen en de bloemetjes heb ik deze zelfde werkwijze gebruikt.

In de basiskaart heb ik een soort pocket gemaakt met aan de voorzijde een uitsparing. Hierin zit een strook designpapier waar ik de giraf op geplakt heb. Door bovenin een touwtje te bevestigen kun je de giraf omhoog trekken zodat het lijkt dat hij zweeft met de ballonnen.


Nog wat wolken en gras erbij en zo heb je heel gemakkelijk een prachtig baby kaartje. Ik heb voor deze kaart gekozen voor zachte pastel tinten, maar wanneer je wat fellere kleurtjes gebruikt is hij hartstikke leuk voor iets oudere kinderen.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren...Graag tot de volgende keer

Gebruikte materialen:
6002/0199 Wolken 
6002/0668 Cut-embos-debosstencil - Ballonnenrand 
6002/0989 Snij-embosstencil - Under the sea - Koraal
6002/3115 Snijstencil - Dendennis Party – Discobal
6011/0545 Papierset - Mery's Soft Winter
6011/0552 Papierset A4 - Little Baby
8089/0203 Kraft papier A4 300 gr
8099/0104 Paper for cardmaking linen structure wit A4

2 opmerkingen:

Diny zei

Wat een schitterend kaartje Geertje!
Groetjes Diny

Caroline Cards zei

Een super leuke kaart!
groetjes, Caroline