vrijdag 6 oktober 2017

Mixed media vriendinnen kaartje

Hallo lieve blogvolgers,

Vandaag mag ik jullie weer een leuke creatie laten zien. Nu ik kan jullie alvast vertellen...ik ben out of the box gegaan. Ik heb namelijk een gave mixed media kaart voor jullie gemaakt.
Ik heb dit nog niet zo heel vaak gedaan, maar heb ontdekt dat ik het heel gaaf vind en jullie zullen naast mijn "gewone"kaarten zo nu en dan ook wel een mixed media kaartje tegen komen.
Hier is dan mijn vriendinnen kaartje, met als eyecatcher de gave clearstamp van 3 meiden uit de Vriendschap stempelset 6410/0450. Ik heb voor dit kaartje verschillende technieken gebruikt en heb tussendoor voor jullie een serie foto's gemaakt, om te laten zien hoe de kaarten tot stand zijn gekomen


Ik ben begonnen met het uitstansen van de basisvorm met basislijn stencil chic rond.
Vervolgens heb ik de stempel aangebracht met zwarte versafine stempelinkt en heb ik met behulp van 3 polybesa emboss stencils van Joy!Crafts en structuur pasta de mooie figuurtjes aangebracht.


De stempel heb ik nog een keer op printpapier gestempeld en heel nauwkeurig op het afdrukje gelegd. Ik heb hier stukjes mask tape onder geplakt, zodat het maskeer papiertje niet verschuift.

Het geheel heb ik op een blending mat gelegd en met een inkt blending tool heb ik heel voorzichtig met draaiende bewegingen distress inkt aangebracht op het witte gladde papier.
Het maskeer papiertje over het afdrukje zorgt ervoor dat het stempel afdrukje wit blijft zodat ik deze later kan inkleuren.


Toen alle kleur aangebracht was heb ik met kleine clearstamps met taupe kleurige inkt her en der een stempelafdrukje gemaakt. Deze clearstamps komen uit diverse verpakkingen ... in de Wild Afrika clearstamp set zitten bijvoorbeeld hele leuke achtergrond stempeltjes, maar ook in de nieuwe duitse spreuken set zitten leuke hartjes, druppeltjes etc.
Met een witte pen heb ik rond de rand nog een lijntje getekend en hier en daar gedoodled.
De polybesa stencils heb ik nog even een keer op de met structuurpasta bewerkte figuurtjes gelegd en heb dit met een babydoekje schoongepoetst. Zo komt de witte structuurpasta weer wat tevoorschijn, wat een heel gaaf effect geeft.


Het afdrukje heb ik ingekleurd met derwent coloursoft kleurpotloden.
De tekststempels Freundin & Spaß komen uit de duitse spreuken clearstempelsets


Tot slot heb ik het geheel nog gemat op 250 grams zwart chalk papier. Dit heb ik met een schuurblokje opgeschuurd zodat de witte binnenlaag wat zichtbaar is.
Ook de achterkant en de kaart standaard heb ik op deze manier bewerkt. Dit geeft een hele stoere look aan de kaart.


Ik hoop dat ik jullie met deze kaart heb kunnen inspireren.Bedankt voor je bezoekje en graag tot een volgende keer.

Liefs Geertje

Geen opmerkingen: